Image

PXL-Music is de unieke bacheloropleiding in de pop- en rockmuziek in Hasselt. Deze driejarige opleiding is opgetrokken rond een parcours voor muzikanten, muziekmanagers en muziektechniekers.

Alle betrokken docenten staan in het werkveld en hebben hun eigen specialisatie, waardoor de aangeboden kennis sterk verankerd is in de werkelijke beroepspraktijk en de PXL-Music-alumni doorstromen in de muziek- en creatieve sector om deze verder te professionaliseren.

PXL-Music werkt sterk geïnternationaliseerd en zoekt voortdurend naar kwalitatieve opportuniteiten voor uitwisseling van kennis, vaardigheden en onderzoeksprojecten in een Europese en globale context.

De opleiding wil zijn kennis inzake muziek, klank en educatie ook volop delen met partners en startte daarom de Expertisecel PXL-Music Research voor het onderzoeken van vraagstukken uit de creatieve praktijk van de muzieksector. PXL-Music Research stelt zijn expertise ter beschikking voor het ontwerpen én toepassen van innovatieve oplossingen voor artistieke, zakelijke en technische uitdagingen en voor vraagstukken die deze drie uitdagingen combineren. 

De drie domeinen waarbinnen PXL-Music Research onderzoek voert zijn Data Science in de Muziekindustrie, Immersive Music en Muziekeducatie (STrOOM).

Geïnspireerd door het werk van asteroseismologe Dr. Katrien Kolenberg (KU Leuven & UAntwerpen) ontwierp het STrOOM-team van PXL-Music een lessenpakket waarbij kinderen uit het lager en middelbaar onderwijs hun eigen sterren bedenken en deze vervolgens sonifiëren met behulp van een computer.

Leerling sonifieert zijn ster

Sterren sonifiëren

Interesse?

Heb je interesse in AstroSounds en blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Enkel als je wil, laten we je ook weten wanneer een nieuwe training online komt.
Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met het AstroSounds privacybeleid.

Vul enkel je e-mail in, laat hieronder leeg
Free Joomla! templates by AgeThemes