Image
Image

 

Dit project past binnen het vakdidactisch onderzoek van Art of Teaching van de lerarenopleiding van UCLL dat inzet op kwalitatief STEAM-onderwijs.  Het professionaliseren van leraren en het verbeteren van de vakdidactiek in scholen is de expertise van deze groep. UCLL leidde het Vlaams Lerend Netwerk STEM in opdracht van het Vlaams Ministerie van onderwijs en is een sleutelpartner in het vervolgproject iSTEM-inkleuren. 

Binnen het Europees project iMuSciCA (www.imuscica.eu ) ontwikkelde UCLL online tools en leermaterialen rond muziek en wetenschappen.  Leerlingen worden hierbij gestimuleerd om expliciet verbanden te leggen tussen muziek, wiskunde/wetenschappen en engineering.

Sterrenkunde maakte tot nu toe geen deel uit van het pakket.  Een project rond ‘kosmische muziek’ is dus een perfecte verderzetting van deze onderzoekslijn.  De bestaande educatieve software van IMuSciCA  vormt ook een vertrekbasis voor een app die burgers en scholieren stapsgewijs aanleert hoe ze kunnen luisteren naar sterren.

Meer informatie hierover is b.v. te vinden in volgend artikel:  "The connection between physics, engineering and music as an example of STEAM education". E. Andreotti, R. Frans. Phys. Educ. 54 (2019) 045016. DOI

De ontwikkelde online workbench, is te vinden op: https://workbench.imuscica.euBetrokken onderzoekers: Lise Verbraeken, Katrien Vyvey, Erica Andreotti, Jeroen op den Kelder, Renaat Frans

Interesse?

Heb je interesse in AstroSounds en blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Enkel als je wil, laten we je ook weten wanneer een nieuwe training online komt.
Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met het AstroSounds privacybeleid.

Vul enkel je e-mail in, laat hieronder leeg
Free Joomla! templates by AgeThemes